Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisine değerlendirilmek üzere gönderilecek çalışmaların aşağıda belirlenen yazım kurallarına uygun olarak hazırlanması gerekmektedir.
1. Yayın dili: Türkçe ve İngilizcedir.
2. Bir çalışmanın uzunluğu ana metin, kaynakça ve ekler hariç 9.000 sözcüğü aşmayacak biçimde hazırlanmalıdır.
3. Dergiye gönderilecek çalışmalarda kısa özet Türkçe ve İngilizce 150-200 sözcük olmalı ve ayrıca en az 5 adet anahtar sözcük yer almalıdır. Ayrıca Türkçe veya İngilizce gönderilecek çalışmaların tümünde 750-1000 sözcük arası İngilizce/ Türkçe uzun özete de yer verilmelidir. Uzun özet içermeyen makaleler değerlendirme sürecine alınmayacaktır. Özgün araştırma makalelerinde uzun İngilizce/ Türkçe özet; amaç, yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç alt başlıklarını içermelidir.
4. Yazılar, Word formatında ve dergi şablonumuza göre sisteme yüklenmelidir. Dergi Şablonu: https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/25900
5. Gönderilen tablo ve şekillerin derginin sayfa boyutları dışına taşmaması ve APA-7 stiline uygun olmasına dikkat edilmelidir. Bir tablo veya şekil bir sonraki sayfaya taşmamalıdır. Eğer sayfa sonuna geliyor ve bir kısmı taşıyorsa takip eden sayfaya yerleştirilmelidir. Ayrıca tablo ve şekillerde 10 punto ve tek aralık kullanılmalıdır.
6. Ampirik çalışmalara ait ana metin giriş, yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç bölümlerini içerebilir. Yöntem kısmında desen, evren ve örneklem, çalışma grubu ya da katılımcılar, veri toplama araçları ve verilerin analizi vb. alt bölümleri bulunmalıdır.
7. Kaynakça, metin içi atıflar, başlıklar, tablolar, şekiller için APA (7. Baskı) stili kullanılmalıdır. Ayrıntılı bilgi için: https://apastyle.apa.org/instructional-aids/reference-examples.pdf
8. Sisteme yüklenen dosyanın içerisinde ve dosya adında yazar(lar)a ait bilgiler bulunmamalıdır. Microsoft Word belgelerinde Dosya menüsünden Genel > Seçenekler sekmesinden kullanıcı adı kaldırılmalı ve yazarı belirlemeyi mümkün kılacak tüm bilgiler silinmelidir.
9. Aşırmacılık (İntihal) Taraması: Dergipark sisteminin intihal.net çektiği intihal raporu dışında tüm aday makaleler için iThenticate© ve Turnitin© gibi yazılımlardan elde edilen rapor da ayrıca sisteme yüklenmelidir. İlgili raporlar makalenin dergi şablonunda yazılmış son halini içermelidir. intihal.net raporu ve ithenticate raporunun oranı arasında uyum olmalıdır (bir kaç puan farklılık olabilir). Tüm makalenin benzerlik oranı %20 ve aşağısında olmalıdır. Makale tez çalışmasından türetilmiş olsa da bu oran değişmeyecektir. CUED akademik aşırmacılık taşıyan tüm aday makaleleri editörlük aşamasında reddetme hakkına sahiptir.
10. Etik Kurul Onayı: TR Dizin Dergi Değerlendirme Kriterleri’nde 2020 yılı için yapmış olduğu değişiklik üzerine Sosyal bilimler dâhil olmak üzere tüm bilim dallarında yapılan makaleler için “Etik Kurul Onayı” talep edilmektedir. Dolayısıyla dergimize gönderilen tüm çalışmalardan "Etik Kurul Onayı" mutlaka alınmış olmalıdır. Etik kurul onayı olmayan çalışmalar değerlendirme sürecine dahil edilmeyecektir. Eğer çalışma etik izin gerektirmiyorsa, dergi yazım sürecinde yer alan “etik izin gerekmediğine dair taahhütname” belgesinin imzalanarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
e-ISSN: 2147-1606