Editoryal
BibTex RIS Kaynak Göster

Editörden

Yıl 2022, Cilt: 2 Sayı: 2, 1 - 4, 17.11.2022

Öz

Disiplinlerarası çalışmalara dayanan göç olgusu, zaman zaman bazı konuların daha fazla öncelik kazandığı bir alan görünümündedir. Örneğin günümüzde afet boyutuna ulaştıkları için iklim değişiklikleri ve göç olaylarının birlikte ele alınması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.
Daha çok insan ürünü afet olarak ortaya çıkan küresel çevre sorunlarını ele alırken, iklim değişikliği ve göç arasında bağ kuran en yakın zamandaki en önemli girişim ya da dönüm noktası, “Rebuilding and Enhancing Programs to Resettle Refugees and Planning for the Impact of Climate Change on Migration” (2021) adlı Amerikan Hükümetinin yayınladığı rapordur.
Ayrıca Birleşmiş Milletler de (The United Nations High Commissioner for Refugees: UNHCR) 2008 ile 2016 yılları arasında kuraklık, taşkın ve yangınlara yol açan iklim ya da hava değişikliğiyle ortalama her yıl 21 milyon insanın zorunlu olarak göç edeceğini duyurmuştur. Dünya Bankasına göre de, 2050 yılına kadar Dünya’nın özellikle üç bölgesinde (Afrika, Güney Asya ve Latin Amerika ) 150 milyona yakın insanın ülkelerinden göç edecektir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Göç Sosyolojisi
Bölüm Editoryal
Yazarlar

M. Aytül Kasapoğlu

Yayımlanma Tarihi 17 Kasım 2022
Yayımlandığı Sayı Yıl 2022 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kasapoğlu, M. A. (2022). Editörden. İnsan Hareketliliği Uluslararası Dergisi, 2(2), 1-4.