Book Review
BibTex RIS Cite

Olkun, S. ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara

Year 2007, Volume: 6 Issue: 2, - , 26.06.2007

Abstract

-

References

  • Olkun, S. ve TOLUK-UÇAR, Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara

Olkun, S. ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara

Year 2007, Volume: 6 Issue: 2, - , 26.06.2007

Abstract

Bu çalışmada, Doç. Dr. Sinan OLKUN ve Yrd. Doç. Dr. Zülbiye TOLUK-UÇAR’ın yazdığı ‘Yeni İlköğretim Programları ve Öğretmen Yeterlikleri Işığında İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar’ isimli kitabın incelemesi yapılmıştır. Kitap, sınıf öğretmenleri, öğretmen adayları ve ilköğretim matematik öğretmenlerine yönelik, değişen matematik programları ve yapılandırmacı matematik eğitimi anlayışı çerçevesinde hazırlanmıştır. Kitapta ilk öne çıkan özellik matematik öğretiminde çağdaş yaklaşımlara yönelik teorik bilginin uygulamalı örneklerle bir arada sunulmasıdır. Kitap başlıca 5 ana bölümden oluşmaktadır. Kitabın giriş bölümünde, yeni öğretim programlarının vizyonundan ve öğrenci merkezli matematik öğretiminin öneminden bahsedilmiştir. Kitabın giriş bölümünde okuyucuyu ilerleyen kısımlarda ne beklediğine yönelik açıklamaların bulunması bütünlük ve pekiştirme açısından büyük önem taşımaktadır. Yazarlar ikinci bölümde, matematiğe ve matematik eğitimine yönelik epistemolojik kavramlamalara, matematiksel bilgi ve bu bilginin sunulmasına yönelik çoklu gösterimlere (sözel ifadeler, gerçek hayat durumları, somut nesneler, resimle temsil, sembolle temsil) yer vermişlerdir. Bu bölümde ayrıca problem çözme, matematiksel akıl yürütme, iletişim kurma, ilişkilendirme, tahmin ve zihinden işlem yapma becerilerilerine değinilmiş ve bu becerilerin matematiksel kavram ile işlemleri öğrenme ve öğretmedeki önemi vurgulanmıştır. Kitabın bu bölümünde aynı zamanda Yapılandırmacı (Constructivist) öğrenme kuramının matematik eğitimindeki öneminden bahsedilmiştir. Öğretmenin bilgiyi ileten otoriter kişi, öğrencinin ise pasif alıcı rolündeki eğitim anlayışından uzak, öğrencinin kendi bilgisini kendisinin inşa ettiği eğitim anlayışının önemi vurgulanmıştır. Ayrıca, bu bölümde öğrencinin kendi öğreniminden sorumlu tutulduğu aktif öğrenme unsurlarından ve öğrencinin kendi zihinsel ve fiziksel eylemlerini ortaya koyabileceği ortamların sunulmasının önemi üzerinde durulmuştur. Yazarlar, aktif öğrenme modelinde hazırlanan etkinliklerin öğrencilerin öğrenim ortamına getirdikleri önbilgiyi temel alması gerekliliğini

References

  • Olkun, S. ve TOLUK-UÇAR, Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mine Işıksal

Publication Date June 26, 2007
Published in Issue Year 2007 Volume: 6 Issue: 2

Cite

APA Işıksal, M. (2007). Olkun, S. ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara. İlköğretim Online, 6(2).
AMA Işıksal M. Olkun, S. ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara. EEO. June 2007;6(2).
Chicago Işıksal, Mine. “Olkun, S. Ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara”. İlköğretim Online 6, no. 2 (June 2007).
EndNote Işıksal M (June 1, 2007) Olkun, S. ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara. İlköğretim Online 6 2
IEEE M. Işıksal, “Olkun, S. ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara”, EEO, vol. 6, no. 2, 2007.
ISNAD Işıksal, Mine. “Olkun, S. Ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara”. İlköğretim Online 6/2 (June 2007).
JAMA Işıksal M. Olkun, S. ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara. EEO. 2007;6.
MLA Işıksal, Mine. “Olkun, S. Ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara”. İlköğretim Online, vol. 6, no. 2, 2007.
Vancouver Işıksal M. Olkun, S. ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara. EEO. 2007;6(2).